تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته

۱۳ شهریور ۱۴۰۰ ۲۷۳۰

اگر با دوربین های مداربسته سرو کار داشته اید، احتمالا در مورد تکنولوژی WDR چیز هایی شنیده باشید. شاید برای شما هم جای سوال باشد که تکنولوژی WDR چیست و چه کاربردی دارد. WDR مخفف کلمه Wide Dynamic Range به معنای بازه داینامیکی وسیع و بالا می باشد. این قابلیت در دوربین مداربسته باعث بهبود کیفیت تصویر در شرایط نوری شدید می گردد.

در صورتی که نیاز به اطلاعات اولیه در خصوص انتخاب دوربین مداربسته دارید به مقاله انتخاب دوربین مداربسته مراجعه نمایید.

تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته

تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته

تکنولوژی WDR در دوربین های مداربسته به نوعی مشکلات ناشی از قرار گرفتن در معرض نور و کنتراست بالای نور را جبران می کند. حتما شما هم با این مشکل رو به رو شده اید که بخشی از تصویر دارای نور شدیدتری می باشد و بخش کم نور نا واضح و سیاه است. 
با استفاده از قابلیت WDR تعادل بین بخش کم نور و پر نور بر قرار می شود و کیفیت تصویر افزایش پیدا می کند. به این ترتیب تصویر به صورت یک نواخت ثبت می شود.

تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته

انواع WDR در دوربین مداربسته

WDR به صورت کلی به چهار نوع مختلف تقسیم می شود. این چهار نوع به شرح زیر می باشد:

WDR: (Wide Dynamic Range)

در این نوع از WDR، دوربین مدابسته دارای دو CCD است که نسبت به شرایط نوری محیط یکی با سرعت Exposure پایین و دیگری با سرعت Exposure بالا تصویر برداری می شود. به این ترتیب دوربین مداربسته با هر CCD یک بار تصویر را اسکن می کند. در نهایت پردازشگر با تلفیق دو تصویر، یک تصویر مطلوب با بالانس نوری مناسب تولید می کند.
این روش شباهت زیادی به پروسه عکاسی HDR دارد که با ترکیب دو یا چند عکس از یک منظره خاص، تولید تصویری مطلوب می کند. به این صورت که عکس ها بخش های تیره و یا خیلی روشن هم را پوشش می دهند.

L-WDR

L-WDR برای کاهش هزینه از یک CCD استفاده می کند. نحوه استفاده از آن به این گونه است که اگر دوربین مداربسته دارای امکان تصویر برداری تا 30 فریم در ثانیه است، در فریم های فرد با کم کردن سرعت Exposure و افزایش Gamma، وضوح بخش های تیره را بهبود می بخشد و در فریم های زوج با بیشتر کردن سرعت Exposure و کاهش Gamma، وضوح بخش های روشن تصویر را افزایش می دهد. در نهایت با تلفیق دو فریم به صورت پشت سر هم تصویر با کیفیتی تولید می شود.
دقت داشته باشید که این روش موجب کاهش نرخ فریم دوربین مداربسته به نصف می شود. یعنی مثلا اگر دوربین مداربسته ای در حالت عادی 40 فریم در ثانیه تصویر برداری می کند؛ در حالت L-WDR با نرخ 20 فریم در ثانیه تصویر برداری می شود. دلیل نام گذاری آن هم (Low-Fram) همین موضوع می باشد.

S-WDR

استفاده از Dual Scan CCD یک راه حل پیشرفته اما گرانتر می باشد. این نوع CCD به صورت همزمان دو تصویر را (یکی با Exposure بیشتر و یکی با Exposure کم تر) تهیه می کند. با در نظر گرفتن زمان تلفیق، حدودا 1/4 نرخ فریم کم تر از Single Scan CCD ها تصویر تهیه می کند. به همین دلیل نرخ فریم به صورت کلی تنها 3/4 حالت عادی است (یعنی کمی بیشتر از L-WDR). 

D-WDR

DWDR در حقیقت به دستکاری دیجیتالی دوربین مداربسته گفته می شود. این روش در مقایسه با سایر روش ها تاثیر کم تری داشته و تنها کیفیت تصویر را تا حدودی افزایش می دهد. دقت داشته باشید که در این روش باز هم جزئیات در بخش های تاریک مشخص نخواهد بود. 
با این وجود تولید کنندگان نمی توانند از استفاده از آن صرف نظر کنند؛ چرا که در مقایسه با دوربین های WDR برتری های دارد. از جمله برتری های آن نسبت WDR می تواند به عدم کاهش نرخ فریم تصویر و امکان استفاده هم زمان با خاصیت DIS اشاره داشت.
هر 4 نوع WDR برای افزایش و بهبود کیفیت تصویر می باشند. دقت داشته باشید که علاوه بر قابلیت WDR، قابلیت های دیگری نظر BLC برای کاهش اثرات پدیده Backlighting وجود دارد.

امروزه بیشتر دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای قابلیت BLC بوده و برای نصب در مکان های مختلف عمومی مناسب و مطلوب می باشند. قابلیت های ضد نور WDR و DWDR معمولا در دروبین های تحت شبکه مشاهده می شود.

تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته

WDR در چه شرایطی کاربرد دارد

در صورتی که دوربین به سمت پنجره تنظیم شده باشد و در تصویر برخی نقاط کم نور و برخی نقاط پر نور باشد، این دوربین گزینه ای ایده آل به حساب می آید. اگر در چنین شرایط دوربین قابلیت WDR را نداشته باشد، بخشی از تصویر بسیار روشن و بخشی دیگر بسیار تاریک دیده می شود. در نتیجه جزئیات تصویر نمایش داده نخواهد شد.
همانطور که می دانید، جزئیات در دروبین های نظارتی و حفاظتی از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل از دست دادن جزئیات می تواند مشکلات زیادی به وجود بیاورد؛ زیرا وقایع رخ داده در بخش های تاریک ثبت نمی شوند.
به بیانی ساده تر، تکنولوژی WDR با بر قراری تعادل و سطح نوری یکنواخت کم به ثبت بهتر تصاویر می کند.

تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته

قیمت دوربین  WDR

در زمان خرید دوربین باید به فاکتورها و عوامل مختلفی توجه داشته باشید تا نیازتان به طور کامل بر طرف شود. گاها با وجود صرف هزینه زیاد، باز هم دوربین مداربسته کاربری مطلوب نداشته و نیازتان را بر طرف نمی کند. 
جزئیات تصویر یکی از موارد مهمی هست که باید به آن توجه داشته باشید. پس وجود قابلیت WDR در دوربین مورد نظرتان را بررسی کنید. در دوربین های مداربسته ای که قابلیت True WDR دارند، برای رسیدن به تصویر مطلوب 60 فریم در ثانیه ضبط می کنند. دوربین ها برای انجام این کار نیاز به ظرفیت زیادی برای پردازش تصویر دارند. 
به همین دلیل دوربین هایی با قابلیت WDR در مقایسه با دوربین های دیگر قیمت بیشتری دارند، اما این را در نظر داشته باشید که این دوربین ها نتیجه مطلوب تری ارائه می دهند.
فناوری خاص به کار رفته در این دوربین ها باعث افزایش قیمت تمام شده آن ها شده است. دقت داشته باشید که قابلیت دوربین های WDR و DWDR با هم یکسان نمی باشد و قیمت دوربین WDR بیشتر از دوربین DWDR است.
 

دوربین های داهوا که دارای WDR هستند

دوربین زیر نمونه هایی از دوربینهای داهوا هستند که دارای WDR‌ واقعی می باشند:

HFW2431SP-S-S2

HFW2431T-AS-S2

HDW2431T-AS-S2

دیدگاه ها

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگزارید.
whatsapp call واتساپ اینستاگرام ایران داهوا اینستاگرام تلگرام ایران داهوا تلگرام لیست قیمت فروشگاه اینترنتی