انواع دوربین مداربسته

۳۱ مرداد ۱۴۰۰ ۲۳۴۰

همانطور که می دانید، دوربین مداربسته یکی از مهم ترین وسایل برای تضمین امنیت محیط می باشد. استفاده از دوربین مداربسته به خصوص در پاساژ ها و مغازه ها امری ضروری به حساب می آید. امروزه مدل های مختلفی از دوربین های مداربسته را می توانید در بازار مشاهده کنید. اما کدام یک می تواند گزینه مناسبی برای کاربرد مورد نظر شما باشد؟ اگر شما هم در زمینه انتخاب دوربین مداربسته مناسب تردید دارید، با ما همراه باشید تا در ادامه انواع دوربین مداربسته را مورد بررسی قرار دهیم.

دوربین مداربسته چیست ؟

دوربین مداربسته به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت بوده و تصاویر یک یا چند مکان را ارسال می کنند. دوربین های مداربسته بیشتر برای نظارت و حفاظت مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو آن ها به سیستم های مانیتوریگ متصل شده و تصاویر را نمایش می دهند.

نواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته از نظر نوع سیگنال، ظاهر و کاربرد، قاب و پوشش به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

دسته بندی دوربین مداربسته از نظر نوع سیگنال:

دوربین های مداربسته از نظر نوع سیگنال به سه دسته دوربین های آنالوگ، دوربین تحت شبکه و دوربین های دو منظوره تقسیم می شوند که در ادامه هر یک را به صورت مختصر مورد بررسی قرار می دهیم.

دوربین آنالوگ

۱. دوربین های آنالوگ

دوربین های آنالوگ جزء قدیمی ترین و ساده ترین انواع دوربین مداربسته به حساب می آیند. این نوع دوربین با استفاده از امواج آنالوگ می تواند اطلاعات را دریافت و یا ارسال کند. صدا و تصویر دوربین های آنالوگ به وسیله کابل دو رشته ای جداگانه منتقل می شود. دقت داشته باشید که یکی از این رشته سیم ها نقش نویزگیر دارد.
کیفیت این دوربین تابع امواج آنالوگ بوده و امواج آنالوگ همیشه در معرض نویز های مختلف الکترومغناطسی، نویز های ناشی از نوسانات برق قرار دارد. این مسئله می تواند تهدید جدی برای کیفیت دوربین به حساب بیاید. البته با استفاده از کابل ها و تجهیزات باکیفیت می توانید این مسئله را تا حدودی حل کنید.

بزرگ ترین ضعف دوربین های آنالوگ زمانی که نیاز به ارسال صدا و تصویر به صورت بی سیم است، آشکار می شود. اگر تصاویر بخواهند با امواج آنالوگ منتقل شوند؛ باید از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده شود. به همین دلیل کیفیت تصویر تحت تاثیر امواج نویز قرار گرفته و کاهش می یابد. متاسفانه هیچ راه مطمئنی برای ارسال تصاویر آنالوگ وجود ندارد. برای ضبط تصاویر آنالوگ باید از سیستم های دیجیتالی مانند DVR استفاده شود.

از مزایای دوربین های آنالوگ می توان به تنوع بالا، قیمت پایین، نصب آسان اشاره داشت. این دوربین ها در کنار ویژگی های خود دارای معایبی همچون کیفیت پایین در مقایسه با نوع دیجیتال، نویزپذیر، هزینه بالای سیم کشی، ارتباط بی سیم ناامن و کیفیت پایین می باشند.

دوربین های آی پی تحت شبکه

۲. دوربین های آی پی تحت شبکه (IP)

این دوربین ها از نسل جدید دوربین های مداربسته می باشند. همانطور که می دانید، امروزه دوربین های دیجیتال طرفداران زیادی پیدا کرده اند. دوربین های آی پی بر خلاف دوربین های آنالوگ برای تحلیل و ارسال داده های صدا و تصویر، از امواج دیجیتال استفاده می کنند.
این دوربین ها علاوه بر بکارگیری امواج دیجیتال، تحت بستر شبکه بررسی و کنترل می شوند. دوربین های آی پی (IP) مانند یک وسیله در شبکه عمل کرده و توسط شناسه شبکه (IP) در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل وصل می شود.
برای ضبط تصاویر این دوربین ها نیازی به استفاده از DVR نمی باشد. برای ضبط تصاویر تنها کافی است از دستگاهی که ارتباط شبکه ای را ایجاد کرده، استفاده کنید.
از مزایای دوربین های آی پی می توان به امکان ارسال همزمان تصویر، صدا و برق در بستر شبکه، امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی، امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا، کیفیت بالای تمام دیجیتال اشاره داشت.
این نوع دوربین در کنار مزایای خود، معایبی نظیر: قیمت بالا، محدودیت پهنای باند را در بر می گیرد.

۳. دوربین های دو منظوره

دوربین های دو منظوره در حقیقیت دوربین های آنالوگی می باشند که در آن ها پورت خروجی شبکه نیز تعبیه شده است. کیفیت این دوربین ها آنالوگ بوده و استفاده از آن ها به عنوان دوربین تحت شبکه و یا دوربین آنالوگ امکان پذیر می باشد.
دوربین های دو منظوره معمولا در سیستم های مداربسته آنالوگ که نیاز به اتصال یک یا چند دوربین به صورت مستقیم به شبکه دارد، کاربردی است.

انواع دوربین مداربسته

دسته بندی دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری

دوربین های مداربسته از نظر شکل و کاربرد به 5 دسته مختلف تقسیم می شوند که در ادامه هر یک را به صورت مختصر مورد بررسی قرار می دهیم.

۱. دوربین های دام (Dome):

دوربین های دام در واقع همان دوربین های گنبدی شکلی می باشند که برای نصب روی سقف طراحی شده اند. شما می توانید این دوربین ها را در اشکال فانتزی و مختلفی خریداری کنید. 

۲. دوربین های صنعتی (Body Camera):

دوربین های صنعتی بر خلاف نامشان منحصرا برای مصارف صنعتی نمی باشند. این دوربین ها دارای ظاهری مکعب مستطیلی شکل بوده و معمولا امکان نصب لنز روی آن ها به صورت جداگانه وجود دارد. از آن جایی که بسیاری از دوربین های مداربسته قابلیت تعویض و یا نصب لنز جدید را ندارند، دوربین های صنعتی مورد توجه افراد زیادی واقع شد. 
این دوربین ها با قاب و یا بدون قاب، معمولا در جاهایی که زوم یا فکوس مطلوبی دارند (مثل: خارج از ساختمان)، مورد استفاده قرار می گیرند.

۳. دوربین های مینیاتوری (Mini Camera):

این نوع دوربین ها از تمام دوربین های مداربسته در بازار کوچک تر می باشند. دوربین های مینیاتوری به دلیل سایز بسیار کوچک، بیشتر به عنوان دوربین مخفی در جاهای خاص مورد استفاده قرار می گیرند. 

۴. دوربین های مادون قرمز (IR):

این نوع دوربین ها برای تشخیص تصاویر از نور مادون قرمز استفاده می کنند. مهم ترین ویژگی دوربین های مادون قرمز، قابلیت تشخیص تصاویر در تاریکی می باشد. معمولا در اطراف لنز اینگونه دوربین ها تعداد LED نصب می شود که توسط یک سنسور، تاریکی را روشن می کند.

۵. دوربین های اسپید دام چرخشی ( Speed dome و یا PTZ):

این نوع دوربین ها دارای قابلیت چرخش و زوم در جای خود به صورت اتوماتیک و یا توسط کنترل کننده را دارند. از دوربین های اسپید دام معمولا در مکان هایی که نیاز به نظارت و کنترل می باشد، استفاده می کنند. به این صورت فرد کنترل کننده می تواند دوربین را در جهات مختلف چرخانده و فضای اطراف را کنترل کند.

قالبهای دوربین

دسته بندی دوربین مداربسته از نظر قاب و پوشش:

دوربین های مداربسته از نظر قاب و پوشش به سه دسته: دوربین های ضد آب، دوربین های مخفی، دوربین های قاب فانتزی تقسیم می شوند.

۱. دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی):

دوربین های ضد آب همانطور که از نامشان پیداست، در مقابل نفوذ آب و رطوبت مقاوم می باشند. در این دوربین ها گاها غیر از بدنه، لنز نیز به گونه ای ضد آب طراحی می شود. البته دقت داشته باشید که این دوربین ها در اصل بخاطر جنس بدنه خود به این نام معروف هستند و تنها برخی از مدل ها دارای لنز ضد آب می باشند.

۲. دوربین های مخفی:

این نوع دوربین ها می توانند در هر شکل و اندازه ای باشند؛ اما به صورت کلی، از دوربین های مینیاتوری به عنوان دوربین مخفی استفاده می شود. استفاده از دوربین های مخفی بستگی به ابتکار شخص دارد؛ یعنی امکان نصب آن در هر جا و مکانی وجود دارد. دوربین های مخفی در انواع پیش ساخته ای نیز ارائه می شوند. برخی از این دوربین ها در قاب های مختلفی مثل: قاب زنگ و یا سیستم اطفاء حریق، پریز برق، ساعت دیواری و ... جاسازی می شوند.
 

دیدگاه ها

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگزارید.
whatsapp call واتساپ اینستاگرام ایران داهوا اینستاگرام تلگرام ایران داهوا تلگرام لیست قیمت فروشگاه اینترنتی