OnVIF چیست ؟

۱۶ دی ۱۳۹۷ ۲۰۸۸

Onvif کوتاه شده ی عبارت Open Network Video Interface Forum به معنی انجمن ارتباط باز ویدیو (نظارت تصویری) تحت شبکه است. این سازمان مسئول ایجاد راهکار ارتباطی بین دوربین های IP با دستگاه ضبط مرکزی از برندهای متفاوت می باشد. دستگاه ضبط مرکزی می تواند از نوع NVR‌ و یا VMS باشد. دستگاه NVR مخفف عبارت Network Video Recorder و یک دستگاه مستقل شامل سخت افزار و نرم افزار مدیریت و نظارت و کنترل دوربین مداربسته است. اما VMS‌ مخفف Video Management Software است و یک نرم افزار قابل نصب بر روی هر نوع سرور می باشد. یعنی به جای استفاده از دستگاه NVR‌ به صورت مجزا می توان از نرم افزار VMS استفاده نمود. البته سرعت و قدرت NVR و VMS با یکدیگر متفاوت است. شرکت dahua به عنوان پیشگام تولید دستگاه های NVR‌ و دوربینهای تحت شبکه از تکنولوژی onvif‌ پشتیبانی می نماید.

آیا ONVIF یک استاندارد است ؟

ONVIF یک شرکت تجاری است که با مشارکت سه شرکت اکسیس ، بوش ، سونی در سال ۲۰۰۸ تاسیس شده است که بیش از ۴۰۰ عضو دارد و برای یکپارچه سازی تجهیزات امنیتی که توسط صدها تولید کننده ی مختلف در سراسر جهان (برای بیش از ۲۵۰۰ محصول نظارت تصویری ) مورد استفاده قرار گرفته است. بعدها ONVIF تبدیل به یک استاندارد ارتباطی بین تجهیزات دوربین مداربسته متفاوت گردید. بدین صورت که تجهیزاتی که دارای قابلیت Onvif‌ هستند می توانند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند.

مشارکت سه شرکت برای تولید ONVIF

ONVIF چه کاربردی دارد ؟

ONVIF با جزئیات مشخص می کند که چگونه ارسال کننده های تصاویر تحت شبکه ( مانند دوربین تحت شبکه یا IP ) می توانند با کلاینت های تصاویر تحت شبکه مانند VMS و  NVR یکپارچه شوند. ONVIF مشخص می کند که کلاینت ها چگونه می توانند تعیین هویت شوند ، آدرس IP  خود را تغییر دهند ، ضبط تصاویر را مشاهده کنند ، دوربین ها را به چرخش در آورند و یا زوم کنند و وقایع را ارسال کنند.

عملیات قابل انجام با ONVIF چیست ؟

در صورتی که دوربین تحت شبکه و دستگاه مرکزی با Onvif‌ به یکدیگر متصل باشند. در این صورت می توان رنج گسترده ای از عملیات در بستر ONVIF  انجام داد مانند روشن و خاموش کردن دستگاه ، کنترل PTZ ، ضبط ، تحلیل ویدئو و … اما دو وظیفه اصلی onvif  تهیه عکس و تصویر و ارسال آن به دستگاه مرکزی است.

تقسیم بندی ONVIF بر اساس پروفایل

در حال حاضر onvif شامل پروفایل های مختلفی می شود که هر کدام از آن ها خصوصیات مشخصی دارند که بنا به آن خصوصیات با دستگاه های مختلف ارتباط برقرار می کنند. انواع پروفایلهای Onvif‌ عبارتند از :  A , C , D , G , M , S , T .   که آخرین و کامل ترین پروفایل Onvif T‌ است.

عملکرد هایی که یک تجهیز ONVIF از آن پشتیبانی می کند

در حالی که ONVIF  از گستره ی وسیعی از عملکردها پشتیبانی می کند اما این به معنا نیست که هر ابزاری از همه آنها پشتیبانی نماید. هر پروفایل دارای مشخصاتی است که میزان و نحوه ارتباط بین دوربین تحت شبکه و دستگاه مرکزی را مشخص می نماید. در سالهای گذشته ONVIF  یک پروفایل S پیشرفته داشت که تضمین می کرد یک تجهیز از رنج گسترده ای از کارکردها پشتیبانی می کند. برای نمونه  PTZ در لیست پروفایل S آمده است. اما هم اکنون Onvif T‌ بسیار کاربردی تر است.

ویژگی های پروفایل آنویف T

فرمت H.265 / تشخیص حرکت / آنالیزهای هوشمند / ورودی های دیجیتالی / رله خروجی

مورد اول : سازگاری با H.265

کدک H.265 پروفایل T را از طریق Media2 service پشتیبانی می کند. اما Media2 service چیست ؟
یک چارچوب استاندارد طراحی شده برای پشتیبانی از کدک های مختلف می باشد . پس فرمت H.265 و مابقی می توانند پروتکلی را به سادگی اجرا نمایند .
VMS ها می توانند در حال حاضر برای استفاده بوسیله ی H.265 روی دوربین های پیشرفته، مفید باشند .

مورد دوم – تشخیص حرکت

استفاده از تشخیص حرکت برای سیستم های نظارت تصویری ضروری می باشند زیرا به تولید کنندگان این اجازه را می دهد که برای تحریک آلارم و کاهش مصرف فضای ذخیره سازی از آن استفاده نمایند .
VMS ها می توانند از ویژگی های تشخیص حرکت برای دوربین های آی پی یا دوربین هایی که روی خودشان تشخیص حرکت دارند ،استفاده کنند. روش اول بسیار زیاد توان پردازش اضافی را کاهش می دهد .
قبل از اینکه پروفایل T ارائه شود،فقط دوربین های IP با پروتکل اختصاصی برای تحریک تشخیص حرکت با VMS ها عمل می کردند .
این سناریو می تواند تشخیص حرکت را به VMS های مختلف ارسال می کند و این برای ترکیب تجهیزات مختلف با برندهای متفاوت خیلی مفید می باشد.

مورد سوم – آنالیزهای هوشمند

بیشتر دوربین های IP حرفه ای با برخی از انواع ویژگی های آنالیز ویدئویی قابل دسترسی می باشند که استفاده آنها به VMS های اختصاصی وابسته است .
با پروفایل T آنویف در حال حاضر VMS ها می توانند آنالیزهای پیشرفته را دریافت و یک پاسخ مناسب برای تحریک ارسال نمایند .

مورد چهارم – صدای دوطرفه

بیشتر دوربین های آی پی در بازار سازگار با پروفایل S آنویف هستند که از صدا روی دوربینه های آی پی پشتیبانی می کنند ، اما این صدا فقط یک طرفه است . اکنون پروفایل T این اجازه را می دهد به دوربین ها و سایر تجهیزات تحت شبکه که دریافت و ارسال صدای دو طرفه را انجام دهند .
این ویژگی برای نرم افزارهایی که نیاز به ارتباط دو طرفه دارند،مانند حمل نقل ، پارکینگ و سیستم های آلارم اورژانسی ، ضروری هستند.

چرا پروفایل آنویف T مهم می باشد؟

پروفایل آنویف T مهم می باشد زیرا از تکنولوژی های جدید پشتیبانی می کند که برای سالها تولید کنندگان دوربین از آن استفاده کرده اند.
کدک H.265 برای مثال ، در دوربین های آی پی و VMS ها برای تولیدکنندگان مختلفی در جهت کاهش فضای ذخیره سازی و کاهش پهنای باند مصرفی مورد استفاده قرار گرفته و هزینه ها را کاهش داده است .
تشخیص حرکت ویدئویی و آنالیز تصاویر خیلی مهم می باشند و با استفاده از AI (هوش مصنوعی) به ماکزیمم بهره وری سیستم می رسند.
بسته به پروژه نظارت تصویری ، صدای دو طرفه یک ویژگی ضروری می باشد که در بیشتر موارد استاندارد دیفالت دوربین های آی پی می باشد .
به همه ی این تکنولوژی ها و ویژگی ها پروفایل آنویف T اجازه می دهد تا همکاری بین سیستم های مختلف و تولیدکنندگان وجود داشته باشد و نهایتا مشتری نهایی حق انتخاب آزادانه ای داشته باشد.

پروتکل آنویف نوع T

پروتکل آنویف نوع T

رقبای ONVIF چه شرکتهایی هستند

در سال ۲۰۰۸ دو شرکت تجاری ONVIF و  PSIA  با هدف مشترک ارائه ی استانداردهای تبادل داده مورد نیاز در سیستم های  حفاظت فیزیکی تاسیس شدند. در حالی که PSIA زودتر شروع به کار کرد اما ONVIF پشتیبانی قویتری دربین تولیدکنندگان پیشتاز دوربین مدار بسته دارد که آنها را به طرز دست نیافتنی در ارائه تولیداتی که از مشخصه آنها پشتیبانی می کند پیش انداخت .


تفاوت Onvif و  PSIA

مقایسه

میزان سهم از بازار

ONVIF

بیشتر در بازار VMS و دوربین های IP

PSIA

بیشتر در بازار کنترل تردد و کنترل دسترسی

ONVIF  در برابر PAL/NTSC :

ONVIF  در برابر PAL/NTSC

در تفکر عامیانه ONVIF  همسان NTSC/PAL است در حالی که در دوربین های IP ، ONVIF  کارکردهای بسیار پیشرفته تر و با پیچیدگی بیشتری را ارائه می دهد . NTSC/PAL هم جهت هستند و یک رشته تصاویر یک شکل ارائه می دهند .این ویژگی به همراه ۵۰ سال سابقه استفاده از آنها را بسیار ساده و قابل اطمینان کرده علی رغم این که رزولیشن و سرعت فریم ها قابل تغییر نیستند و هیچ گونه کنترلی امکان پذیر نیست. اگر شما می خواستید PTZ ها را کنترل کنید ، از I/O یا پردازش تصویر استفاده کنید و یا پارامترهای دوربین را تغییر دهید مجبور بودید این کار را به صورت جداگانه ای انجام دهید چون این ها جزو مشخصه هایی نبودند که در استاندارد پاسخ مناسبی داشته باشند. در سطوح بالا ، ONVIF  یک جایگزین است اما  با خود مزایا و معایب بسیاری را به همراه می آورد .

نحوه عضویت در انجمن ONVIF :

شرایط عضویت و اختیارات اعضا در ONVIF به شرح زیر است :

نوع عضویت

شرح اختیارات

عضو عادی

فقط می‌توانند از خصوصیات این استاندارد جهت محصولات تحت شبکه استفاده کند.

عضو مشارکتی

عضویت در کمیته مدیریتی، شرکت به عنوان یک عضو کمیته راهبردی، حق رای برای انتخاب اعضای کمیته راهبردی

 

عضو کامل

حق رای برای انتخاب اعضای کمیته‌ها (بجز کمیته راهبردی)، شرکت در گروه‌های کاری، دسترسی سریع به مشخصات و موارد مرتبط، شرکت در نشست‌ها (مانند نشست سالانه)، استفاده از آرم، استفاده از انجمن توسعه دهندگان، دسترسی به بستر اصلی نرم افزار هسته اصلی Onvif.

اهداف اصلی انجمن ONVIF :

ONVIF  در برابر PAL/NTSC

۱- استاندارد سازی ارتباط بین تجهیزات حفاظتی تحت شبکه

۲- امکان استفاده از دوربین ها در شبکه بدون توجه به مدل یا برند

۳- امکان دسترسی تمامی شرکت ها و تولید کنندگان به تکنولوژی ارتباطی در ONVIF

مزایای استاندارد نامحدود (باز ) ONVIF :

۱- قابلیت همکاری :

محصولات تولیدکنندگان مختلف میتوانند در یک شبکه به کار گرفته شوند و یا به عبارتی با یک زبان مشترک صحبت کنند.

۲- آینده نگری :

استاندارد ها خاطر نشان میکنند که محصولات سازگاری در بازار وجود دارند در آینده نیز قابل استفاده خواهند بود و بالعکس محصولاتی که در آینده به بازار خواهند آمد با محصولات قدیمی تر سازگاری نسبی خواهند داشت.

 

دیدگاه ها

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگزارید.
whatsapp call واتساپ اینستاگرام ایران داهوا اینستاگرام تلگرام ایران داهوا تلگرام لیست قیمت فروشگاه اینترنتی