قبل از شروع ضبط دوربین مدار بسته در فضای ابری، انتظارات خود را از سیستم نظارت مشخص کنید، بیایید در این مورد صحبت کنیم …
ابتدا باید مزایا و معایب این راهکار و نتایج مربوط به استفاده از این فناوری، مانند هزینه اتصال و کیفیت تصاویر، بصورت محلی و در فضای ابر چیست؟
فرآیند ضبط در فضای ابری چگونه است؟
بسیار ساده است. تصاویر تولید شده توسط دوربین مدار بسته، اینکودر، DVR یا NVR به یک سرور در اینترنت که در آن ذخیره میشوند ارسال میگردد.
پس از آن به منظور جلوگیری از مشکلاتی مانند سرقت دستگاه ضبطکننده یا حذف ناگهانی تصاویر، میتوان تصاویر را دو بار ضبط کرد. در حالت ایده آل، همیشه باید تصاویر ضبط شده را در بیش از یک مکان ذخیره نمود، مثلا در یک دستگاه ضبطکنندهی محلی (DVR، NVR یا دوربین تحت شبکه) و در عین حال یک نسخه کپی از آنها را در سروری که متصل به اینترنت (ابر) است. با یکیار ارائه دهندهی خدمات ضبط در فضای ابری قراردادی ببندید. چندین گزینه در بازار وجود دارد، برخی از شرکتها تجهیزات خود را مانند دوربینهای تحت شبکه و دستگاههایDVR ارائه میدهند تا بتوانید آنها را در منزل یا دفترکار خود با امکان ضبط شبانه روزی در فضای ابری نصب کنید. سرویس ضبط در فضای ابری با شرکتهایی مانند Angelcam در دسترس میباشد. میتوانید نوع برنامهی ضبط را به دلخواه انتخاب کنید. معمولا در قراردادها این امکان وجود دارد که مدت زمان دلخواه ضبط دوربین خود را انتخاب نمایید. با توجه به تعداد دوربینهای تحت شبکه و کیفیت ضبط، سرعت اینترنت باید به قدری افزایش یابد که پاسخگوی نیازهای پهنای باند باشد.
دوربین تحت شبکه با ضبط در فضای ابری
نمودار زیر یک دوربین تحت شبکه متصل به روتر و کامپیوتر برای نظارت محلی (با استفاده از یک نرم افزار نظارت دوربین مدار بسته) را نشان میدهد. کارت حافظه را میتوان برای ضبط محلی در دوربین نصب کرد. در عین حال، یک کپی از این تصاویر به سرور ضبط اینترنتی (ابر) ارسال میشود.
در نمودار زیر، دستگاههای ضبط در حلقههای نقطه چین نشان داده شدهاند.
در این مدل، در صورت استفاده ازکارت حافظه در دوربین تحت شبکه، برای مدت زمان محدودی، معمولا حدود ۷ روز، امکان ضبط وجود دارد. همین مسئله در مورد سرور ضبط در فضای ابری نیز صدق میکند. با توجه به قرارداد، دوره زمانی ضبط نیز محدود میباشد، که بسته به نیاز مشتری معمولا از ۷ تا ۱۵ یا حتی ۳۰ روز طول می کشد. نکته: هنگام استفاده از کارت حافظه در دوربین تحت شبکه مراقب باشید. اطمینان حاصل کنید که کارت علاوه بر ظرفیت ضبط، دارای کیفیت بالا با سرعت نوشتن / خواندن مناسب باشد.
DVR با ضبط در فضای ابری
DVR (ضبطکنندهی دیجیتال تصویر) برای ضبط دوربین تحت شبکه محلی استفاده میشود، اما همچنین میتوانید تصاویر را از طریق اینترنت برای ضبط از راه دور و مشاهده زنده ارسال کنید.
در نمودار زیر، دستگاههای ضبط در حلقههای نقطه چین نشان داده شدهاند.
در مقایسه با یک دوربین تحت شبکه، DVR دارای زمان ضبط محلی بالاتری است، زیرا از یک هارد دیسک داخلی (HD) استفاده میکند که دارای ظرفیتی بیشتر از کارت حافظه معمولی است. معمولا از یک DVR برای ضبط تصاویر به صورت محلی به مدت ۳۰ روز استفاده میشود. در فضای ابری نیز مدت زمان ضبط ۳۰ روز میباشد. در صورت وجود بودجه برای چنین پروژهای با امکان ضبط تصاویر اضافی، وضعیت موجود ایدهآل میباشد. اما همیشه جزئیات مهم را به خاطر بسپارید: ضبط محلی تصاویر (در DVR) باید با کیفیت بالا باشد، در حالی که ضبط در فضای ابری با کیفیت تصویر پایین است. به دلیل نیاز به ارسال تمام ترافیک از طریق اینترنت، گاهی اوقات امکان ضبط تصاویر با وضوح بالا وجود ندارد. البته میتوانید پول بیشتری را در لینکهای سریع اینترنت سرمایهگذاری کنید تا مطمئن شوید که دوربین تحت شبکه یا DVR شما تصاویر دارای رزولوشن بالا را به فضای ابری ارسال میکند، اما این به خود شما بستگی دارد که تا چه میزان میخواهید هزینه کنید.
چه میزان پهنای باند مورد نیاز است؟
سوال خوبیه، اما همه اینها به طراحی پروژه دوربین مدار بسته و تعداد / کیفیت دوربینهای امنیتی مورد استفادهی شما بستگی دارد. ابتدا میتوانید از Kbps 256 در هر دوربین برای ضبط در فضای ابری استفاده کنید، اهمیتی هم ندارد که آیا دوربین تحت شبکه را به طور مستقیم به روتر خود متصل کردهاید یا DVR با چند دوربینهای آنالوگ متصل وجود داشته باشد. در هر صورت این امکان وجود دارد که دستگاه را پیکربندی کنید تا آن را باند با توجه به سرعت لینک اینترنتی خود، مطابق با میزان استفاده از پهنای تنظیم کنید. نکته: انتظار نداشته باشید که با استفاده از Kbps 256 در هر دوربین، کیفیتی مانند فیلم هالیوودی در فضای ابری وجود داشته باشد، این فقط یک مثال ابتدایی در مورد حداقل پهنای باند مورد نیاز برای ارسال تصاویر از طریق اینترنت است. وضعیتی را در نظر بگیرید که در آن یک DVR چهار کاناله نصب شده باشد. با استفاده از Kbps256 برای هر دوربین، در کل Kbps 1024 (1 Mbps) لازم است. این موضوع را به خاطر بسپارید که امکان ضبط محلی با کیفیت بالا در DVR و ضبط با کیفیت پایین در سرور ابری وجود دارد.
آیا امکان ضبط تصاویر با رزولوشن بالا در سرور ابری امکان پذیر است؟
پاسخ مثیت است، مادامی که سرعت اینترنت مورد نیاز را داشته باشید، میتوانید تصویر با رزولوشن بالا را ارسال کنید تا در فضای ابری ضبط شود. پروژه شما به یک لینک اینترنتی با آپلود سریع (آپلود اینترنت) نیاز خواهد داشت و همچنین برای خدمات ذخیره سازی ابری هزینه بیشتر خواهد بود، چرا که هرچه کیفیت تصویر بالاتر باشد، به فضای بیشتری برای ضبط نیاز است.
مثال ضبط DVRدر فضای ابری :
- DVR شانزده کانال با ضبط محلی و از راه دور
- یک DVR شانزده کانال HD-TVI
- ۱۶ دوربین امنیتی ۱۰۸۰p دو مگاپیکسلی HD-TVI
- یک لینک اینترنت ۲۰ مگابیت در ثانیه (آپلود)
- قرارداد ذخیره ابری
به منظور آپلود تصاویر از طریق اینترنت برای ضبط در فضای ابری، میتوان از Mbps 1.25 در هر دوربین (Mbps 20 / 16 دوربین) استفاده کرد. DVR برای ضبط تصاویر با کیفیت بالایی استفاده میشود که از ۱۶ دوربین با رزولوشن تصویر p 1080 و FPS 15 با استفاده از کدک قدیمی H.264 گرفته میشوند. برای ارسال جریان تصویر(Video Streaming) از طریق اینترنت، رزولوشن و نرخ فریم کاهش مییابد. هیچ مشکلی در ضبط محلی وجود ندارد، چون استفاده از پهنای باند را تحت تاثیر قرار نمیدهد زیرا دوربینها به طور مستقیم به DVR متصل میشوند و فقط به یک هارد خوب با فضای کافی برای ذخیره تصاویر با کیفیت بالا نیاز است. با تنها Mbps 1.25 در هر دوربین، امکان ارسال تصاویر با کیفیت مشابه که به صورت محلی ضبط میشوند (FPS 30 @ 1080) وجود ندارد. برای تصاویر با کیفیت بالا، حداقل Mbps 2.5 مورد نیاز است. بنابراین در این مورد، کیفیت تصویر برای ضبط در فضای ابر بایدکاهش یابد، تنظیمات DVR را میتوان برای رزولوشن p 720 در FPS 10 تنظیم کرد.
هزینه ضبط دوربین مدار بسته در فضای ابری چقدر است؟
هزینه کلی پروژه دوربین مدار بسته با ضبط در فضای ابری بستگی به قرارداد ضبط در فضای ابری و همچنین لینک اینترنت و هزینههای نصب دوربینهای تحت شبکه یا دستگاههای DVR خواهد داشت. مثال زیر، نمونهی پروژهای کوچک است.
دیدگاه ها