تاریخچه و بررسی دوربین مداربسته آنالوگ ANALOG

۲۳ مهر ۱۳۹۸ ۲۲۲۶

ظهور دوربین مداربسته تقریبا همزمان با اولین نسل از تجهیزات امنیتی الکترونیکی صورت گرفت. دوربین مدار بسته آنالوگ می تواند تصویر خود را به یک یا چند نقطه ارسال کند و این تصاویر می توانند به صورت مستقیم در یک تلویزیون معمولی نمایش داده شوند و یا جهت ذخیره سازی به یک دستگاه DVR ارسال شوند. دوربین مدار بسته آنالوگ در اماکن مختلفی قابل نصب می باشد. در هر نقطه ای که نیاز به تامین امنیت دارید، می توانید از دوربین مداربسته استفاده کنید و دوربین های آنالوگ اولین نوع این دوربین ها می باشند. یکی از کاربردهای دوربین های مداربسته در محیط های صنعتی و در نقاطی است که انسان ها نمی توانند در آن جا حضور داشته باشند و یا حضور در آن مکان بسیار خطرناک می باشد. البته هیچ گزارش دقیقی از اولین باری که دوربین مداربسته مورد استفاده قرار گرفت وجود ندارد اما تصاویری از سال ۱۹۱۳ در زندان هالووِی وجود دارد که توسط دوربین های نظارتی تصویر فعالان سیاسی بدون اطلاع آن ها ضبط می شده. گزارش بعدی مربوط به سال ۱۹۴۲ می باشد دوربین مداربسته جهت نظارت بر فرایند پرتاب موشک های V2 توسط ارتش آلمان مورد استفاده قرار گرفته اند.

 تاریخ دوربین مداربسته جهت نظارت بر فرایند پرتاب موشک

وضوح تصویر در دوربین آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ نیز همانند دوربین های HD، دارای کیفیت ها و مشخصات مختلفی است. در دوربین های HD وضوح تصویر بر حسب مگاپیکسل سنجیده می شود اما در دوربین های آنالوگ وضوح تصویر بر حسب TV Line محاسبه می شود. بالاترین وضوح تصویر در دوربین های مداربسته آنالوگ ۷۲۰TVL بوده که چیزی در حدود ۰٫۵ مگا پیکسل می باشد. هرچند این وضوح تصویر بسیار پایین می باشد، اما در تمام سناریو ها، تصویر HD کاربرد ندارد. گاهی ممکن است کاربر بخواهد محلی را نظارت کند که تمام افراد حاضر در محل را میشناسد و فقط می خواهد از وضعیت کلی آن محل بدون جزئیات با خبر شود، و یا ممکن است بخواهید دوربین آنالوگ خود را در یک اتاق بسیار کوچک مانند اتاقک آسانسور نصب کنید. همچنین ممکن است بخواهید یک سامانه نظارت تصویری، با کمترین هزینه ممکن تهیه کنید و توان خرید دوربین های HD را نداشته باشید. در تمام این سناریو ها و سناریو های دیگر، بهترین راه حل استفاده از دوربین های مداربسته آمالوگ می باشد.

 وضوح تصویر در دوربین آنالوگ

مزایای دوربین آنالوگ نسبت به دوربین HD

فضای ذخیره سازی مورد نیاز برای دوربین های مداربسته آنالوگ، در مقایسه با دوربین های HD بسیار پایین می باشد. به عنوان مثال یک دوربین HD با وضوح تصویر ۲مگا پیکسل، برای هر روز تقریبا ۴۰ گیگا بایت فضا اشغال می کند، اما یک دوربین آنالوگ با وضوح تصویر ۷۲۰TVL، چیزی در حدود ۱۰ گیگا بایت اشغال می کند. از این رو چیزی در حدود ۴۰۰% در فضای ذخیره سازی صرفه جویی می شود. این دوربین ها، همچنین در انتقال تصویر هم پهنای باند کمتری استفاده می کنند. یک دوربین HD با وضوح تصویر ۲مگا پیکسل چیزی در حدود ۳۴۱۴ کیلو بیت در ثانیه پهنای باند اشغال می کند، حال اینکه یک دوربین آنالوگ ۷۰۰TVL، نهایتا ۸۳۵ کیلو بیت در ثانیه پهنای باند نیاز دارد. در نتیجه برای انتقال تصویر در محل دستگاه روی کامپیوتر یا گوشی موبایل، پهنای باند کمتری اشغال شده و در انتقال تصویر اینترتی نیز حجم کمتری از اینترنت مصرف می شود.

مزایای دوربین آنالوگ نسبت به دوربین HD

 انواع دوربین آنالوگ

دوربین های مداربسته آنالوگ نیز همانند دوربین های HD دارای دسته بندی های مختلفی از لحاظ نوع استفاده، محل نصب، و شکل ظاهری هستند. دوربین های دام، بولت، باکس، گردان، دوربین های مناسب محیط داخلی و یا بیرونی، دوربین های ضد ضربه، دوربین های لنز متغیر، دوربین های دید در شب با برد کوتاه یا بلند و غیره. البته در ابتدا این دوربین ها به تنهایی قادر به تصویر برداری در شب نبودند و حتما باید نور محیط توسط تعدادی پروژکتور تامین می شد، اما با گذر زمان و با توجه به هزینه های زیاد تامین و نگهداری این پروژکتور ها، قابلیت دید در شب توسط شبکه ای از LED های IR(مادون قرمز) در قاب خود دوربین تامین شد.

انواع دوربین آنالوگ

معایب دوربین های آنالوگ

هرچند دوربین مداربسته آنالوگ از بسیاری جهات مانند هزینه های مالی، فضای ذخیره سازی، پهنای باند و غیره به صرفه تر می باشد و همچنین از پیچیدگی کمتری در طراحی، اجرا و بهره برداری برخوردار است، با این حال هیچ گاه نمی توانند به جای دوربین های HD مورد استفاده قرار بگیرند، دوربین های HD با وضوح تصویر ۱ مگا پیکسل تا ۸ مگا پیکسل، می توانند کیفیت تصویر قابل قبولی در سناریو های خاص ارائه دهند. همچنین پس از ظهور دوربین های HD، فن آوری دوربین های آنالوگ پیشرفت بیشتری نکرد و قابلیت های جدیدی که در دوربین های HD وجود دارد و هر روز به آن ها اضافه می شود، در دوربین های آنالوگ وجود نداشته و هرگز هم این قابلیت ها به آن نوع دوربین ها اضافه نخواهند شد. قابلیت هایی همچون انتقال تصویر، صدا، دیتا و برق، روی کابل کواکسیال. یکی دیگر از مشکلاتی که در دوربین های آنالوگ وجود دارد، استفاده همزمان از ۲ یا چند دوربین گردان می باشد. در سامانه های قدیمی آنالوگ باید به هر دوربین گردان آنالوگ یک آدرس متفاوت داده میشد و در دستگاه نیز در قسمت تنظیمات PTZ باید دوربین هر کانال را طبق آدرس همان دوربین تعریف می کردید. همچنین باید به ازای هر دوربین ۲ رشته سیم برای ارسال فرمان های چرخش، به سمت دستگاه کشیده میشد. اما اکنون با استفاده از فن آوری HDCVI، می توانید با همان کابل کواکسیال، تصویر و فرمان های چرخش را به سمت دستگاه ارسال کنید و دیگر نیازی به انجام تنظیمان PTZ و تعریف آدرس متفاوت و انتخاب پروتکل و غیره نیست.

نتیجه گیری

اکنون بیش از ۳۰ سال از عمر دوربین مداربسته گذشته و به مرور زمان و با افزایش و گسترش نیاز های کاربران، این فن آوری تغییرات شگرفی کرده است. نیاز هایی همچون نصب آسان تر و کم هزینه تر، کیفیت تصویر بهتر، امکان مدیریت از راه دور، امکان ذخیره سازی تصاویر به مدت طولانی تر، فن آوری ایمن تر و با قابلیت اطمینان بیشتر، قابلیت های هوشمند، امکان یک پارچه سازی با سامانه های دیگر، امکان گسترش سامانه و غیره، باعث پیشرفت این فن آوری شده اند و بزرگ ترین پیشرفت این فن آوری، پیدایش سامانه های دیجیتال و پس از آن سامانه های HD Analog بود. با وجود تمام صحبت هایی که در مورد راه کار ها و سامانه های مختلف شد، هر یک از این سامانه ها جایگاه ویژه ی خود را داشته و هیچ یک نمی توانند جایگزین دیگری بشوند. پس به هنگام خرید و گیاده سازی یک سامانه امنیتی، اولین کار تجزیه تحلیل نیاز های مجموعه و البته آگاهی از بودجه ای است که برای این منظور در نظر گرفته شده.

دیدگاه ها

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگزارید.
whatsapp call واتساپ اینستاگرام ایران داهوا اینستاگرام تلگرام ایران داهوا تلگرام لیست قیمت فروشگاه اینترنتی